Workshops

Mijn bevlogenheid voor het beeldend vormgeven deel ik graag met anderen.

In de komende maanden gaat atelier streep een samenwerking aan met het cultuurcentrum van Ekeren 252cc. Je kan kijken doorheen de lijst van workshops en via de daarbij geplaatste link inschrijven op de site van het cc. 

Wil je graag een workshop op maat? denk aan een leuke teambuilding activiteit, een workshop voor een babyborrel, vrijgezellen.. of gewoon een fijne workshop om met je bubbel te doen? vanaf vier personen kan je atelier streep inhuren! 

Vandaag gaan we echt spelen met verf! Geweldig voor creatieve chaoten, uitdagend en zeer waardevol voor perfectionisten ;) 

We staan stil bij de verschillende toepassingen van dit materiaal en maken samen verschillende abstracte werken. Niet op doek maar gewoon op papier, zo staat het experiment centraal en kunnen we ons echt uitleven.

We gaan heel de ochtend aan de slag met potloden.  In welke vormen komen ze? Hoe kan je hiermee spelen? Op welke manieren kan je hiermee aan de slag? 

Na enkele opwarmingsoefeningen gaan we ook schetsen met onze wapens. Atelier Streep voorziet een mooi tafereel waar ieders wel een object naar keuze uit kan vinden om vast te leggen op papier. 

lees meer

We leven een ochtend in de prachtige wereld van de aquarel.  Eerst gaan we stilstaan bij het mengen van de kleuren, verdunnen of verstevigen van de kleuren en het maken van overgangen. 

Na deze opwarming gaan we ook eens experimenteel aan de slag met aquarel. 

Dus geen typische waterverf taferelen maar speelse abstracte werkjes. 

Ga naar huis met een eerste ervaring met waterverf en enkele leuke werken. 

Terug wat gestructureerder aan het werk, vandaag maken we met behulp van een speciale gum en lino snijmesjes onze eigen stempel.  We leren postief en negatief stempelen en gaan op zoek naar uitdagende composities. 

Ideaal voor iedereen die wel eens zijn eigen huis stempel wou 

Ah gouache, of ook bekend als plakkaatverf, wat een fijn materiaal! 

We gaan aan de slag met dit lopende goud en maken er ware studies van. 

Eerst gaan we wederom mengen en stoeien met het materiaal, later gaan we aan de slag met het maken van een illustratie met dit materiaal. 

Ik leer je lagen opbouwen en het maken van een interessante compositie. 

Vandaag gaan we aan de slag met de verschillende studies de we de laatste weken hebben gemaakt. Misschien vond je het geheel niet mooi maar waren er wel interessante stukken in je werk? Hoe maak je daar nu terug een fijn werkstuk van? 

We gaan knippen, plakken en tekenen. 

Atelier Streep

Atelierstreep@mail.be

  • Instagram
  • Facebook Social Icon

© 2020 Laura De Roey